Bewust en gezond met voeding

Kies de juiste glazen voor een gezellig diner

Een mooi gedekte tafel is de perfecte start van een diner. De juiste borden, glimmend bestek en natuurlijk de juiste glazen. De juiste glazen op tafel mogen zeker niet ontbreken. Zeker niet bij het kerstdiner. Wanneer je bij het opmaken van de tafel per bord een aantal verschillende glazen zet, lijkt de tafel direct voller en meer aangekleed.

Voor iedere gang de juiste glazen

Bij aanvang van het diner kun je alvast een glas champagne en een waterglas klaarzetten. Samen met een karaf voor water kun je op die manier de tafel alvast aankleden. Een diner beginnen met een glas champagne zie je steeds vaker. Wanneer je hier ook nog een lekkere amuse bij serveert zorg je voor een goede start van het diner.

Voor de verschillende gangen kun je ook verschillende soorten glazen gebruiken. Zo kan het zijn dat bij het voorgerecht een witte wijn de beste combinatie is. En bij het hoofdgerecht een rode wijn het beste smaakt. Set in dat geval bij het serveren van de eerste gang alvast de juiste wijnglazen neer voor zowel witte – als rode wijn.

Wanneer het diner er op zit is het tijd voor een goede afsluiter. In Nederland doen we dit vaak met een kop koffie en eventueel een likeurtje. Een trend die we steeds vaker zien is dubbelwandige koffieglazen. Dit is een hele trendy en stijlvolle manier om een koffie, cappuccino of een espresso te serveren. Dubbelwandige koffieglazen bestaan uit twee lagen hitte bestendig glas. Dit ziet er niet alleen heel gaaf uit. Duur het dubbelwandige glas blijft de buitenkant van het glas koel en blijft de inhoud van het glas veel langer warm.

Zo serveer je voor iedere gang de juiste glazen. De juiste glazen zijn een detail voor een optimale avond waar soms te weinig aandacht aan wordt besteed. Een groot deel van de smaakbeleving van wijn wordt bepaald door het glas waarin het wordt geserveerd.

Related Posts