Hemmies Kitchen Kookworkshops

Bewust en gezond met voeding

Recepten voor de kerst

Een beetje van HemmiesKitchen bij u thuis, dat kan met enkele van onze recepten.

Natuurlijk werken we met steeds wisselende menu’s, geef u daarom snel op voor een workshop of masterclass!

Salsa van verse tomaten en rode ui (10 personen)

3 tomaten (pitjes verwijdert), 1 rode ui, 1 groene peper, mespuntje komijn, 1 theel. azijn, 1 eetl. olijfolie, zout, 2 eetl. fijngesneden koriander, nachochips

Snijd de tomaten (zonder pitjes) in kleine gelijkmatige blokjes, snijd de ui in kleine stukjes en hak de peper in kleine stukjes. Meng in een kom de azijn, olie, komijn en zout naar smaak toe en schep alles goed door elkaar. Leg de nacho chips op een schaal en schep op ieder chipje een lepeltje salsa. Afmaken met de gesneden koriander en serveren.

Foccacia

1 pak witbroodmix, 300 ml warm water, handvol verse fijngehakte kruiden, 1 teen knoflook, voor er bovenop olijven, olijfolie, grof zeezout

Maak de kruiden met de knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg de wit broodmix en het water toe. Laat het deeg 1 uur rijzen. Kneed het nog eens door en maak er twee platte ovale broden van, van ongeveer 1 ½ cm dikte. Maak nu met twee vingers kuiltjes in het brood. Leg er een paar olijven op of wat je lekker vindt, giet er een beetje olijfolie overheen en het grove zeezout. Laat nog een half uur rijzen. Het brood moet 3 cm hoog zijn. Dan 20 minuten afbakken in de voor verwarmde oven op 220 graden.

Tapenade van zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten op olie, groene olijven, zwarte olijven, knoflook, ansjovisfilet (Weinig, is alleen een smaakmaker) , kappertjes, zout (heel zuinig mee zijn), zonnebloemolie en olie van de tomaten.

Doe 2 x zoveel tomaten als olijven en alle andere ingrediënten naar smaak in de keukenmachine en draai totdat het fijn is.

Voor andere pesto’s de verhouding van de ingrediënten aanpassen weg laten, bijvoorbeeld in groene pesto geen zwarte olijven en maar een paar gedroogde tomaten.

Notenpesto

Een grote bos platte peterselie, een bos verse koriander, 1 zak cashewnoten, 2 handen walnoten, evt hazelnoten, 2 handen geraspte pandano, ½ – ¾ liter zonnebloemolie, 3 tenen knoflook, zout

Haal de blaadjes van de peterselie, gebruik de hele bos koriander, behalve het onderste deel van de steeltjes. Doe peterselie, koriander, knoflook, kaas en de noten in een keukenmachine. Draai tot alles fijn is. Niet te fijn, want dan krijg je een soort pindakaas. Voeg zoveel olie toe dat er een smeuïge pasta ontstaat.

Verse pasta (voor 4-5 personen)

Verhouding: 300 gram bloem, 3 eieren

Draai in de keukenmachine de ingrediënten. Kneed met de hand tot een soepele bal. Doe de deegbal in plastic en leg 30 minuten te rusten in de ijskast. Verdeel de pasta in vuist grote stukken en draai met de pasta machine vellen pasta. Beginnen op de dikste stand, totaal 5-6 keer het deeg doorvoeren zodat het soepel wordt. Zorg dat alle vellen minimaal 1x op stand 1 door de machine zijn gegaan. Hang de vellen over de rugleuning van een stoel (met theedoek)te drogen. Na een droogtijd van ongeveer 15-20 minuten kan het deeg zijn uiteindelijke vorm krijgen.

Related Posts