Hemmies Kitchen Kookworkshops

Bewust en gezond met voeding

Recept met hennepzaadolie

Hoewel je bij hennepzaadolie direct denkt aan wiet en cannabis, is hennepzaadolie gewoon een verantwoorde olie die met recht een superfood is te noemen. De olie is geperst uit hennepzaad en bevat geen stoffen zoals THC, die je bijvoorbeeld wel in hoge dosering terug ziet in wiet. Verder is hennepzaadolie rijk aan onverzadigde vetten, heel veel mineralen en vitamines en niet onbelangrijk: het heeft een heerlijke smaak.

Waar kun je hennepzaadolie allemaal in verwerken?

Hennepzaadolie heeft een nootachtige smaak en kun je dus heel goed verwerken in bijvoorbeeld salades en pasta maar ook in je muesli of je smoothie. Ter inspiratie vind je hier een heerlijk recept met hennepzaadolie.

Frisse pasta met hennepzaadolie

Een pasta met hennepzaadolie is een perfecte lunch. En doordat je de pasta maakt van courgette is het ook nog eens een hele gezonde pasta met hennepzaad. De hennepzaadolie in combinatie met hennepzaad en de pasta is een echte explosie van vitamines en geeft je een vol gevoel voor de rest van de middag.

Wat heb je nodig?

1 courgette

1 handje cherrytomaten

1 citroen

2 eetlepels gepeld hennepzaad

1 eetlepel hennepolie

1 snufje Himalayazout

Hoe maak je deze pasta?

Maak de pasta van courgette. Dat doe je als volgt: maak de courgette schoon en met behulp van een groentesnijder kun je spiraalpasta van de courgette maken. De courgette kun je zowel rauw als gekookt eten. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes door de helft. Voeg de rest van de ingrediƫnten in de schaal en knijp de citroen uit over de pasta. Meng de hennepzaad en de hennepolie goed door elkaar. Eet smakelijk!

Andere opties met hennepzaadolie

Vanwege de heerlijke smaak van hennepzaadolie kun je dit voor heel veel verschillende recepten gebruiken. Je kunt een eigen dressing maken met hennepzaadolie, maar je kunt het ook verwerken in je smoothie of fruitdrankje. Strooi wat hennepzaad of olie over je zelfgemaakte pizza en geniet van de extra smaak. Wil je een ontbijt waar je veel energie van krijgt voor de hele dag? Meng wat hennepzaadolie door je muesli zul je de hele ochtend kunnen teren op dit gevulde ontbijt. Het is lekker en ook nog eens heel goed voor je! Kijk op hennepolie.nl voor meer recepten met hennepzaadolie.

Related Posts