Hemmies Kitchen Kookworkshops

Bewust en gezond met voeding

Afvallen met shakes

Ik wil afvallen! En ik ga er deze keer echt mee beginnen en het niet meer uitstellen!

Ik geraak maar niet aan elke dag te sporten! Hoe moet ik ooit afvallen met dit drukke leven?

Klinkt één van bovenstaande stellingen je bekend in de oren? Dan zit je nu helemaal goed. Neem iets te drinken en zet je in de zetel terwijl je dit artikel leest. Want ik ga je helpen om ondanks je drukke leven toch af te vallen op een effectieve manier. En een manier die echt werkt zonder dat je je blauw betaald.

Als je de titel leest, afvallen met shakes, waar denk je dat dit artikel dan over gaat gaan? Denk je aan Kruidvatshakes? Of aan het merk ‘Weight Care’?

Dan zit je fout! Maar daarover later meer. Eerst wil ik jou op het hart drukken dat je met maaltijdshakes voorzichtig en verstandig moet omgaan. Er zijn veel dingen waar je op moet letten.

Deze shakes bevatten veel eiwitten, maar een teveel aan deze eiwitten gaat het omgekeerde effect geven. Als u te veel eiwitten binnenkrijgt op een dag, gaan deze uiteindelijk als vet worden opgeslagen in je lichaam.

Zo is dus niet goed om je drie maaltijden volledig te vervangen door maaltijdshakes. Deze shakes bevat immers niet alles wat nodig is om gezond te leven. Denk bijvoorbeeld eens aan de stoffen (zoals bepaalde vitaminen) die je uit groenten en fruit haalt. Daarom is het goed om tijdens een dieet maar 1 of 2 maaltijden te vervangen door een dieetshake. Eet ook genoeg tussendoortjes tussen je 3 grote maaltijden in. Natuurlijk hebben we het niet over chocolade, cakejes of koeken die vol suikers zitten. Deze gaan je dieet niet helpen. Probeer eerder tussendoortjes zoals een banaan, een appel of noten (cashewnoten, walnoten, amandelen, pinda’s…). Deze zullen je hongergevoel stillen zonder dat je je vol koeken propt.

Hoe vind je dus de juiste shake? En nu kom ik even terug op Kruidvat shakes en Weight Care maaltijdshakes. Deze bevatten ongelofelijk veel koolhydraten en suikers waardoor het gewoon verspilling van geld is. Resultaten zijn zeer moeilijk te verkrijgen met dit soort afslank shakes. Lees dus goed de inhoud van de pot na, vooraleer je beslist voor een bepaald merk te gaan.
Atkins en Dieet Pro bevatten minder suikers en zijn dus een beter alternatief. Je vind ze in verschillende smaken zodat er voor iedereen genoeg mogelijkheden zijn.

Maar er is nog een optie, eentje die ik indertijd zelf heb toegepast om geld te besparen. En daarmee ga ik ineens dit artikeltje afsluiten:

Je kan gewoon je eigen dieetshake maken. Gebruik hiervoor onderstaande ingrediënten en wissel af met de hoeveelheden om het een betere smaak te geven:

  • Paar eetlepels eiwitpoeder
  • Banaan
  • Spinazie
  • Bevroren aardbeien
  • ijsblokjes
  • Voldoende water

Te veel moeite? Opteer dan voor afvallen met shakes met Be-Slank.

Die shakes zijn namelijk vrij van zooi zoals e-nummers en worden gemaakt met natuurlijke voedingsstoffen waaronder quinoa en hemp.

Related Posts